Ons verhaal begint in 1933. Leon Lammens was de pionier van pluimveeslachterij Lammens en hij had waarschijnlijk nooit gedacht dat zijn handel in geslachte soepkip zou uitgroeien tot het bedrijf dat het nu is. Zijn zonen Firmin en Wilfried bouwden de firma verder uit en ondertussen runt de vierde generatie ons familiebedrijf.

De geschiedenis van ons bedrijf is er één van voortdurende groei door de jaren heen. Op geregelde tijdstippen breidden onze gebouwen, machines en wagenpark beetje bij beetje uit. Maar niet alleen onze infrastructuur groeide, ook ons productengamma . Naast de eigen productie van kip, kalkoen en gevogeltebereidingen, bieden wij ook alle andere vlees aan van gevogelte, wild en konijnen voor grootwarenhuizen en restaurants.

Op vandaag is Lammens N.V. uitgegroeid tot één van de belangrijkste slachterijen binnen de Belgische pluimveesector. Momenteel zijn er in België nog slechts 6 slachterijen, en Lammens N.V. is er één van. Zowel nationaal, als buiten de grenzen, worden wij aanzien als een toonaangevende partner voor kwaliteit en traceerbaarheid binnen de sector van verse gevogelteproducten.

Kwaliteit en hygiëne (link) zijn de rode draad doorheen het verhaal van Lammens N.V. We behalen dan ook het hoog gequoteerde BRC-certificaat dankzij moderne productieruimtes, waterzuiveringssystemen, milieuvriendelijke koelsystemen en nieuwe machines. Op die manier voldoen we steeds aan de strenge normen qua hygiëne.

We zijn ook voortdurend bezig met het ontwikkelen van nieuwe bereidingen en producten om ons ruime gamma aan te vullen.

Ons bedrijf Lammens N.V. is gevestigd in Wijnendale, een deelgemeente van Torhout. U vindt ons op een drietal kilometer van het centrum van Torhout en tegenover het domein van het kasteel van Wijnendale, vlak bij de drukke verbindingsweg Torhout–Oostende.

Historie2
bedrijf

V.L.N.R. : Levi, Wilfried, Michel, Johan, Filip, Firmin